Belépés
FõoldalHírekKeresésOldalakRegisztrációBelépés
Nógrádi hírek
Település hírek
Balassagyarmat
Bátonyterenye‎
Nógrádmegyer
Szécsény‎
Bánk
Érsekvadkert
Hollókő
Mátramindszent
Mátraverebély
Pásztó
Salgótarján
Ország-világ
Külföld
Belföld
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szórakozás
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Gazdaság
Vállalkozói hírek
Gazdasági hírek
Impresszum
Szálláshelyek

Ez a pompás étel a legkényesebb igényeket is kielégíti, ezért a hozzávalókat nagyobb létszámú vendégsereg számára kalkuláltuk. Ez a pompás étel a legkényesebb igényeket is kielégíti, ezért a hozzávalókat nagyobb létszámú vendégsereg számára kalkuláltuk.
2010-03-16 22:13:59

Burgundi borban párolt sonka

Csontozzuk ki a sonkát, és tekerjük körül szorosan cérnával.Tegyük egy vízzel teli nagy fazékba, és forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőfokon 3 órán keresztül.
Közben tisztítsuk meg a hagymát, és forrósítsuk fel a vajat. Pirítsuk meg benne a cukrot és a hagymát. Engedjük fel 2,5 dl sonkalével, és adjuk hozzá a citromlét és a leveskockát. Pároljuk puhára a hagymákat (lebegjenek a folyadékban).
Vegyük ki a sonkát. A csont melletti rész kivételével vágjuk le a szalonnabőrt, és tegyük a sonkát egy tepsibe.Toljuk a sütőbe. Öntsünk rá fél liter sonkalét, és adjuk hozzá az alaplét és a bort. Süssük pirosra a sonkát, s közben locsolgassuk a levével.
Szűrjük le a hagyma levét, és keverjük el a ribiszkekocsonyával. Ízesítsük a pirospaprikával és a madeirával. Szeleteljük fel a sonkát, tegyük tálra, s rakjuk köré a hagymákat. Kínáljuk hozzá a mártást.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Papp Gyula sírkő, Nógrád megye

Papp Gyula síremlék


Követők

Oldal kedvelés

developed by Centrumnet Systems