Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_dcp4bvvr9g21j3qkkobemdaf74, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
Nógrád megyei hírterjesztő - Húsvéti receptek - Bővítsük a gyermekek kedvenc ételeinek választékát ezzel az egészséges fogással.
Belépés
FõoldalHírekKeresésOldalakRegisztrációBelépés
Nógrádi hírek
Település hírek
Balassagyarmat
Bátonyterenye‎
Nógrádmegyer
Szécsény‎
Bánk
Érsekvadkert
Hollókő
Mátramindszent
Mátraverebély
Pásztó
Salgótarján
Ország-világ
Külföld
Belföld
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szórakozás
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Gazdaság
Vállalkozói hírek
Gazdasági hírek
Impresszum
Szálláshelyek

Bővítsük a gyermekek kedvenc ételeinek választékát ezzel az egészséges fogással. Bővítsük a gyermekek kedvenc ételeinek választékát ezzel az egészséges fogással.
2010-04-01 16:49:54

Füstölt sonka ananásszal

A füstölt sonkaszeleteket gyorsan meggrillezzük, majd édes ananásszal beborítjuk, és megkenjük nem túl csípős mangó chutneyval (indiai mártás). Zöldséges rizzsel tálaljuk, és meglocsoljuk finom narancsszósszal.

* A rizst egy lábas forrásban lévő vízbe tesszük, és 10-12 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint puhára főzzük.
* Közben előmelegítjük a grillsütőt magas hőfokra. Félbevágjuk a sonkaszeleteket, és az ívelt szélüket bevagdossuk, hogy sütés közben ne pöndörödjenek fel. Egy tepsiben, 5 cm-re a hőforrástól 5 percig grillezzük a sonkákat.
* Megfordítjuk a szeleteket. Lecsepegtetjük az ananászt, a levét félretesszük, a karikákat félbevágjuk. Mindegyik sonkára 2 félbevágott karikát teszünk, és kissé megborsozzuk. A sonkát és az ananászt megkenjük a mangó chutneyval. Az ananászkonzerv levét összekeverjük a narancslével, és a sonka köré öntjük. Még 5 percig grillezzük, hogy a sonka jól átsüljön.
* Amikor a rizs megpuhult, belekeverjük a mélyhűtött zöldségeket. Még 2 percig főzzük, majd leszűrjük a rizst. Tányérokra szedjük, és mellétesszük a sonkát és az ananászt.
* A tepsiből a levet egy kis lábasba öntjük, majd hozzákeverjük a kukoricakeményítőt, és felforraljuk. 1-2 percig, állandó keverés mellett, forralva besűrítjük. Megborsozzuk, azután a rizsre és a sonkára csurgatjuk.

Forrás: receptvarázs.hu

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Papp Gyula sírkő, Nógrád megye

Papp Gyula síremlék


Követők

Oldal kedvelés

developed by Centrumnet Systems